Ακολούθησε το κανάλι μας!

Τελευταιο επεισοδιο

TW: διατροφικές διαταραχές

Το σημερινό επεισόδιο του podcast είναι η συνέχεια του 6ου επεισοδίου και επιχειρεί να προσεγγίσει το πώς βιώνουν οι αρρενωπότητες τις διατροφικές διαταραχές στα πλαίσια μια ετεροκανονικής κοινωνίας θεμελιωμένης στο δίπολο άρρεν θήλυ καθώς και να φωτίσει τις πιο “σκοτεινές” πλευρές των διατροφικών διαταραχών.

Παρόλο που οι διατροφικές διαταραχές και η εικόνα σώματος συνδέονται συχνότερα με τις θηλυκότητες, είναι πολύ σημαντικό να δοθεί έμφαση και στο πώς επηρεάζουν τα κοινωνικά πρότυπα και τις αρρενωπότητες. Η ιδέα της φυσικής δύναμης και της επιβολής μέσω αυτής θεωρείται σε ένα πατριαρχικό και καπιταλιστικό συστημα ως η ουσία της “ανδρικής ταυτότητας”, με αποτέλεσμα άτομα που δεν παρουσιάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά συχνά να γελιοποιούνται και μειώνουν τα εαυτά τους. Για όλους τους παραπάνω λόγους και για πολλούς ακόμα, στο σημερινό επεισόδιο δίνεται το βήμα και σε μια αρρενωπότητα να μιλήσει για το βίωμα της και το πώς έχει βιώσει το φαινόμενο της χονδροφοβίας.

Παράλληλα οι δύο θηλυκότητες που μοιράστηκαν το βίωμα τους στο προηγούμενου επεισοδίου μαζί με την αρρενωπότητα μιλάνε για τις ποιο σκοτεινές πλευρές των διατροφικών διαταραχών οι οποίες συχνά αποκρύπτονται από την δημόσια σφαίρα. Στα κοινωνικά δίκτυα και στην ευρύτερη pop κουλτούρα συχνά οι διατροφικές διαταραχές ωραιοποιούνται και μετατρέπονται σε μια φαινομενικά θελκτική “μόδα” για τα νεότερα άτομα. Απέναντι λοιπόν σε όλα αυτά, απαντάμε συλλογικά, μιλώντας ανοιχτά για τα βιώματα μας.

Προηγούμενα επεισόδια

Stay Tuned For More Episodes

Αν θέλεις να μας ακολουθήσεις,

θα μας βρεις εδώ: